سیستم گرمایشی-یونیت هیتر

اگر شما بدنبال یک سیستم گرمایش مناسب برای سالن تولید ، سالن ورزشی و اماکنی که دارای ارتفاع بلند و مساحت نسبتا بالا هستید می توانید در متن زیر با یکی از بهترین تجهیزات گرمایش برای این فضاها آشنا شوید.

 تعریفی کوتاه از یونیت هیتر:

 دستگاه یونیت هیتر یک سیستم گرمایشی با راندمان بسیار عالی می باشد ازدستگاه یونیت هیتر در فصل های سرد سال (زمستان وپاییز)جهت تولید گرمای مناسب و رسیدن به دمای دلخواه برای سالن های ورزشی ،سوله ها، سالن های تولید و اماکن عمومی با ارتفاع بالا، ترمینال و. استفاده می گردد.

یونیت هیتر یکی از کاربردی ترین سیستم های گرمایشی در صنعت تهویه و گرمایش به شمار می آید وبه علت خصوصیات ظاهری و قدرت تولید گرما وپرتاب هوای مناسب بسیار پر طرفدار می باشد این دستگاه با توجه به محل قرار گیری و نوع کاربری می تواند به صورت دیواری،سقفی و ایستاده طراحی وتولید گردد در ادامه مواردی را در مورد نحوه نصب یونیت هیترمطرح خواهیم نمود تا بعد از خرید این دستگاه بتوانید به راحتی آن را راه اندازی نمایید.

نصب یونیت هیتر:

یونیت هیتر مدل سقفی یا همان یونیت هیترهای عمودزن که باد گرم را از بالا به پایین هدایت می کنند ، دارای قابلیت گرمایش مطبوع تر هستند و راندمان بالا تری دارند ارتفاع نصب یونیت هیتر عمود زن به ظرفیت دستگاه و ارتفاع سقف بستگی دارد وبا توجه به این دو آیتم شما می توانید بهترین دستگاه را انتخاب نمایید که سازگار با محیط شما باشد.در زمان نصب یونیت هیتر سقفی به چند مورد مهم دقت کنید :

اول اینکه در نصب یونیت هیتر سقفی باید دقت شود که استراکچر مربوطه به درستی اجرا گردد و از سقف تمام شده حد اقل50تا60  سانتی متر پائین تر باشد.همچنین ارتفاع مناسب نصب در راندمان و میزان گرمای که به محیط منتقل می کند در یونیت هیتر عمود زن بسیار حائز اهمیت است.

مورد دوم این است که محل نصب لوله های ورودی و خروجی در یونیت هیتر عمود زن بدلیل همتراز بودن لوله ها (کویل افقی است) تفاوتی ندارد. والبته ارتفاع نصب یونیت هیتر عمود زن تعیین کننده ی زاویه خروج هوا از دستگاه است .هرچه ارتفاع نصب بیشتر باشد ، زاویه ی دمپر ها تند تر می شود و هرچه ارتفاع نصب یونیت هیتر ها کم تر باشد، زاویه باز تری برای دمپر ها در نظر گرفته می شود.این امر به توزیع بهتر هوای گرم خروجی کمک می کند در ضمن باد خروجی آزر دهنده مخواهد بود وفضای مناسبی را برای کاربران فراهم خواهد کرد.

نکته 1 : هرچه زاویه ی دمپر ها تند تر باشد ، سرعت باد خروجی از دمپر بیشتر شده و بلعکس.

نکته 2 : سرعت هوا در ارتفاع ۲ متری از کف که به اندازه ی قد انسان است باید حدود ۰.۱ متر بر ثانیه باشد.

نکته 3 :طول پرتاب باد یونیت هیتر ۹۰۰ دور با ۱۴۰۰ دور متفاوت است .طول پرتاب در یونیت هیتر عمود زن ۹۰۰ دور در ظرفیت های مختلف از ۳ تا ۱۰ متر و در یونیت هیتر های ۱۴۰۰ از ۴ تا ۱۳ متر می باشد.

نصب یونیت هیتر دیواری :

در نصب یونیت هیتر دیواری ارتفاع نصب ، زاویه پره ها ، لوله های ورودی و خروجی اهمیت بالایی دارند . بهتر است بدانید که لوله های واصله به یونیت هیتر دیواری در نوع آبگرم بصورت ورودی از پائین و خروجی از بالا می باشد .بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع آب سرد شونده که دمای خود را در سیستم از دست داده است معمولا از قسمت پائین تخلیه می گردد، اما در یونیت هیتر ها به دلیل وجود امکان هوا گیری باید آبگرم  را از پائین وارد کرد و خروجی  را از اتصال بالا برقرار کرد. در قسمت بعد  به چند نکته در مورد نصب یونیت هیتر بخار و مواردی که باید مورد توجه باشد نیز اشاره می کنیم.

در نصب یونیت هیتر بخار حتما باید توجه شود که ورودی دستگاه از بالا و خروجی بخار و کندانسه به پائین

دستگاه وصل شود.در صورت نصب اشتباه، آب چگالیده در کویل

یونیت هیتر جمع شده و یونیت هیتر کارایی خود را از دست می دهد.

در نصب یونیت هیتر بخار استفاده از تراپ بخار ،شیر یکطرفه ،مهره ، ماسوره و ساقه ی آشغال گیر وشیرفلکه های ورودی و خروجی اامیست .

حداقل ارتفاع نصب یونیت هیتر افقی زن یا دیواری معادل ۳ متر است و معمولا در این ارتفاع زاویه دمپر ها ۹۰ درجه تنظیم می گردد.

پرتاب باد یونیت هیتر افقی زن ۹۰۰ دور در ظرفیت های مختلف از ۵/۵ تا ۱۶ متر طول و و پرتاب باد در یونیت هیتر ۱۴۰۰ دور دیواری از ۸ تا ۲۳ متر می باشد.

در لوله کشی یونیت هیتر آبگرم استفاده از شیرفلکه های ورودی و خروجی و مهره ، ماسوره و شیر هواگیری اامیست.

اجزای دستگاه یونیت هیتر

  • بدنه یا استراکچر اصلی که از ورق فولادی یا گالوانیزه با ضخامت مناسب ساخته شده وبا رنگ کوره پوشش داده میشود البته در مواردی از بدنه فایبر گلاس هم استفاده میگردد. که وزن سبک تری خواهد داشت.
  • فن هواکش آکسیال یا محوری که بصورت پروانه فی و موتور اکسترنال در نوع 5 و 7 پره مورد استفاده قرار میگیرد.این پروانه ها با دور های 900و 1400 بطور معمول مورد استفاده در یونیت هیتر می باشند.البته در نوع ایستاده وصنعتی از پروانه سانتریفیووژ هم استفاده می شود.
  • کویل حرارتی که از لوله های مسی یا استیل با پوشش های آلومینیمی یا همان فین که سبب انتقال بهتر گرمای می شوند.تراکم این فینها 8 /10/یا 16 فین در اینچ می باشد که توسط دستگاه اتومات انجام می شود.
  • دمپر خروجی هوا در واقع هدایت کننده وجهت دهنده هوای خروجی از یونیت هیتر می باشد که بصورت دستی  و اتومات قابل تنظیم است.این دمپرها تا حد زیادی به جهت دهی ومیزان هوای خروجی کمک می کند.
  • لوله ورودی و خروجی سیال که در قسمت بدنه نصب شده وسیال را وارد کویل می نماید.وبعد از عبور از کویل توسط لوله خروجی به سمت موتور خانه هدایت می شود.

انواع سیال در یونیت هیترها :

 همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم سیال مورد نیاز جهت گرمایش کویل های یونیت هیتر می تواند آب گرم،  بخار آب داغ و یا روغن داغ باشد. منابع تولید مبدل گرمایی می تواند شوفاژ خانه ، بویلر، دیگ بخار و یا پکیج باشد. که با توجه به میزان سیال مورد نظر، میزان بار گرمایی مورد نیاز محیط سایز بندی میشود.البته با توجه به امکانات پروژه ونوع سیال از یونیت هیتر مناسب می توان انتخاب کرد.

نکات مهم در زمان انتخاب یونیت هیتر:

  1. در نظر داشته باشید که بطور کلی یونیت‌ هیتر جهت ایجاد گرمایش در سالن‌های تولید کارخانجات، کارگاه‌ها، انبارها، فروشگاه‌های بزرگ و .مورد استفاده قرار می‌گیرند.وکمتر به صورت دو منظوره یعنی گرمایش وسرمایش مورد استفاده قرار میگیرد.
  2. با توجه به فضای که دارید ومحلی که قرار است دستگاه نصب شود می بایست نوع یونیت هیتر را انتخاب نمایید که شامل یونیت‌های هیتر دیواری, سقفی و زمینی می باشدبهترین نوع یونیت هیتر شکلدیواری آن می باشد.
  3. تامین آب گرم یا بخار ورودی به کویل هر یک از یونیت‌های هیتر توسط لوله کشی با قطر مناسب از محل موتورخانه مرکزی تا کویل آب گرم ( یا بخار ) برای هر یونیت هیترباید اجرا ‌گردد.
  4. برای محاسبه تقریبی ظرفیت گرمایش مورد نیاز سالن جهت نصب

    یونیت هیتر بخار یا آب گرم بر اساس شرایط دمای منطقه جغرافیایی (دمای هوای طرح خارج زمستان)، ابعاد و نوع کاربری فضای سالن (دمای طرح داخل)، نوع مصالح به کار رفته در ساخت سالن و می‌توانید با نظر کارشناسان تاسیسات به ازای هر مترمکعب از حجم هوای سالن حدود 250 تا 350 btu در هر ساعت ظرفیت گرمایش در نظر بگیرید .برای مناطق سردسیر مانند کرج، قزوین، تبریز، مشهد و به ازاء هر مترمکعب از فضای سالن در هر ساعت حدود 300  بی تی یو و برای مناطق معتدل تر و جنوبی ایران به ازاء هر مترمکعب از فضای سالن در هر ساعت حدود 200بی تی یو گرمایش در نظر گرفته شود

نحوه عملکرد یونیت هیتر:

در یونیت هیتر Unit Heater برای تولید گرما لازم است که در ابتدا سیال با دمای مورد نظر از کویل های هیتر عبور نماید که برای آب گرم حدود 80درجه دما مورد نیاز اشت و برای بخار حداقل فشار 6بار می بایست موجود باشد و باعث گرم شدن فین های کویل گردد.(همانطور که در بالا گفته شد این سیال می تواند آب گرم ، بخار یا روغن داغ باشد که این موارد از طریق لوله کشی که میتواند از موتور خانه مرکزی باشد یا لوله کشی از طریق روغن داغ یا بخار موجود در فرایند به یونیت هیتر رسانده می شود)

پس از گرم شدن فین های کویل، جریان هوایی مناسب ایجاد می شود تا گرما از سطح فین ها در محیط مورد نظر توزیع پیدا کند.جهت ایجاد جریان هوا از فن آکسیال یا همان فن محوری استفاده می شود البته در ساخت و طراحی یونیت هیتر های صنعتی ایستاده می توان از

فن سانتریفیوژ با پروانه فوروارد نیز استفاده کرد .این فن که میتواند بصورت دمنده یا مکنده باشد با دورهای 1400و900دور انتخاب می گردد که در مواقع لازم برای کاهش تولید صدا پیشنهاد میگردد از فن 900دور استفاده گردد تا صدای تولیدی در محیط کار آزار دهنده نباشد البته بطور معمول سعی می شود از فن های بی صدا وکم صدا اسفاده گردد.

جریان هوای تولید شوده توسط   پروانه آکسیال از مسیر بین فین های کویل عبور کرده و با توجه به آنکه در زمان عبور گرمای مناسبی دریافت می نماید و با توزیع در محیط  پس از مدتی گرمای یکنواختی در محل مورد نظر ایجاد میشود.

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها