فن کویل  و انواع آن :

یکی از تجهیزات مناسب و پرطرفدار جهت سیستم گرمایش و سرمایش فضاهای مختلف فن کویل ها می باشند ، فن کویل ها به علت تنوع در ساخت ، اشغال فضای کم، زیبایی ظاهری و قابلیت کنترل مجزا برای اتاقهای مختلف در یک ساختمان برای بسیاری از کارفرمایان و پیمانکاران گزینه مناسبی می باشد در کنار تمام این موارد از لحاظ قیمت نیز

فن کویل ها در مقایسه با تجهیزات گرمایشی دیگر مانند هواساز و هیتر ها قیمت نسبتا مناسب تری دارند .فن کویل بطور ساده از چند ردیف کویل یک یا دو عدد فن سانتریفیوژ و کابین مخصوص برای قرار گیری این تجهیزات تشکیل شده است.

انواع فن کویل :

فن کویل زمینی

فن کویل سقفی(توکار و روکار)

فن کویل دیواری

در ادامه یکی از پرکاربرد ترین انواع فن کویل را به شما معرفی خواهیم کرد شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر واستعلام قیمت به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

فن کویل زمینی :

فن کویل های زمینی در دو مدل مکش از روبه رو و مکش از زیر می طراحی وتولید می شوند. همان طور که می دانید  طبیعی است که فن کویل های مکش از زیر یا باید دارای پایه زمینی باشند و یا در ارتفاع چند سانتی متری از کف زمین ، بر روی دیوار نصب شوند تا گردش هوا از قسمت  زیر فن کویل صورت گیرد. فن کویل های زمینی از نظر محل دریچه خروج هوا نیز به دو گروه رو به رو زن (دریچه خروج هوا در قسمت بالایی دستگاه قرار دارد) و بالا زن (دریچه خروج هوا در قسمت رو به رویی دستگاه قرار دارد) تقسیم میشوند. باید بدانید که به طور معمول گردش هوا در محیط توسط فن کویل زمینی بالازن بهتر انجام می شود. بنابراین از فن کویل های زمینی روبه رو زن تنها در مواردی که قسمت فوقانی محل نصب دستگاه به هر دلیلی مسدود باشد، استفاده می شود. بسته به موقعیت سینی درین در داخل دستگاه، بسیاری از فن کویل های زمینی قابلیت نصب به صورت سقفی روکار را نیز دارند. اما چنانچه سینی درین در زیر کویل تعبیه شده باشد، دستگاه فقط باید به صورت زمینی نصب شود و قابلیت نصب به صورت خوابیده ( سقفی) را ندارد. البته توصیه می شود در صورت نیاز به نصب فن کویل در ارتفاع بالا از مدلهای دیواری و سقفی استفاده گردد.

چگونه فن کویل مناسب انتخاب کنیم؟

نوع فن کویل در پروژه ها با توجه به نوع معماری می تواند متغیر باشد. ولی به لحاظ ظرفیت فن کویل ، با توجه به متراژ فضای در نظر گرفته شده مقدار هوادهی  و ظرفیت گرمایش وسرمایش دستگاه باید محاسبه گردد.

بطورمعمولا در مناطق معتدل به ازای هر متر مربع از فضای مسی نرمال با ارتفاع سقف 3 متر  400تا450 بی تی یو بر ساعت ظرفیت سرمایشی محاسبه می گردد که با تقسیم میزان ظرفیت برودتی  فن کویل بر عدد 22 تا 25 ظرفیت هوادهی تقریبی فن کویل بر اساس CFM  محاسبه می گردد.

(البته باید بدانید که اولویت انتخاب در سیستم های دو فصلی با سیستم سرمایش است)

همان طور که عنوان شد با توجه به فضای مورد نظر می شود از یک یا چند دستگاه فن کویل زمینی یا فن کویل سقفی برای تامین ظرفیت سرمایشی یا گرمایشی  کل فضای مورد نظر استفاده نمود. با توجه به محل نصب هر دستگاه، موقعیت لوله کشی چپ یا راست بودن فن کویل مشخص می گردد. در واقع اگر شخص رو به فن کویل بایستد و لوله ها در سمت چپ وی باشند فن کویل چپ و اگر سمت راست وی باشند فن کویل راست خواهد بود. شما می توانید از طریق تماس  و مشاوره با مسئول فنی و فروش ، شرکت مهتاب گستر بهترین انتخاب را جهت مکان خود داشته باشید.

 

نحوه کنترل ظرفیت در فن کویل :

در سیستم های معمول از ترموستات های دیواری (آنالوگ یا دیجیتال) برای فرمان به فن دستگاه استفاده می گردد. به این معنی که با خاموش و روشن کردن فن و یا با تغییر دور فن ظرفیت  دستگاه و میزان گرمایش یا سرمایش تولیدی کنترل می گردد. در برخی سیستمها فن کویل ها دارای شیرهای برقی دو طرفه یا سه طرفه هستند. به این معنی که آب ورودی به دستگاه را قطع یا بای پاس میکنند.در این سیستمها فن به کار خود ادامه داده و جریان هوا برقرار است.

در سیستمهای پیشرفته تر با استفاده از فن های دور متغیر و اتصال به شبکه های پیشرفته BMS می توان دور فن را تنظیم کرد و به دمای دلخواه رسید که این سیستم میتواند تواما با کنترل از طریق شیر های برقی نیز همراه باشد.

نکاتی پیرامون فن کوئل وانواع آن :

کنترل درجه حرارت توسط ترموستات، مقدار هوا توسط فن و مقدار هوای تازه به روشهای متداول انجام می‌شود. استفاده از هوای تازه نیازمند تنظیم درجه حرارت آن تا دمای اتاق است تا در صورت خاموش بودن فن کویل، افراد احساس عدم آسایش نکنند و فیلتر، از نوع فیلتر خشک بوده که قابل شستشو است .

امروزه فن کویل ها از نظر محل نصب در اشکال و طرح های مختلفی ساخته می شوند که عموما عبارتند از فن کویل سقفی توکار، سقفی زمینی، دیواری، کاستی یک طرفه و کاستی چهار طرفه.

فن کویل سقفی توکار  یکی از انواع پرکاربرد می باشد از ویژگیهای این مدل داشتن فیلتر قابل     شستشو، تعمیر و نگهداری آسان ومهمتر از همه صدای کم  وهمچنین به علت جانمایی در سقف به خوبی می توان از فضا های پرت اتاق استفاده نمود.

فن کوئل زمینی که در انواع بالازن و یا روبروزن طراحی وساخته می شود و با توجه به نوع کاربری می تواند به صورت روکار یا توکار مورد استفاده قرار بگیرد. فن کویل های زمینی معمولا با ظرفیت هوادهی 200 الی 1800 فوت مکعب در دقیقه (CFM) تولید و عرضه می شوند .

فن کویل کاستی نیز به واسطه نصب و اجرای آسان و همچنین پوشش همه جهات در نوع چهار طرفه آن به میزان زیادی مورد استفاده قرار می گیرند .

انوع فن کویل از نقطه نظر موقعیت لوله های کویل بر دو نوع راست و چپ تقسیم می شوند. در لوله کشی موتورخانه تا فن کویل، برای کارکرد دو فصلی (تابستانی-زمستانی) دو سیستم زیر استفاده می گردد.

1-فن کوئل وسیستم دولوله ای : (Two Pipe System)

در این سیستم از یک لوله رفت و یک لوله برگشت مشترک  جهت تابستان و زمستان استفاده می شود که بیشتر در مناطقی که اختلاف دمای تابستان و زمستان کم باشد مورد استفاده قرار میگیرد.

2-فن کویل و سیستم چهار لوله ای (Four Pipe System)

در سیستم چهار لوله ای از دو ردیف لوله رفت و دو ردیف لوله برگشت جدا گانه جهت سیستم تابستانی و زمستانی استفاده میشود. این سیستم بیشتر در مناطقی که نیاز به کنترل انعطاف پذیرتری از لحاظ درجه حرارت دارند استفاده می گردد.

قیمت فن کویل : قیمت فن کویل به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله نوع متریال به کار رفته در ساخت ، جنس کویل و پروانه فن کویل ، ظرفیت فن کویل ، نوع فن کویل ( زمینی ،سقفی، دیواری) و تعداد دستگاهی که طبق سفارش باید تولید شود شما می توانید جهت

خرید فن کویل با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت با شرکت مهتاب گستر در این زمینه ارتباط برقرار نمایید شمارههای تماس بخش فروش 02166706377//09193645880


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها